Izložba Gloria Oreb: “Kraj vode”

Izložba Gloria Oreb: “Kraj vode”

 

 

 

Dragi naši,

pozivamo vas na otvaranje i na posjet izložbi Kraj vode umjetnice Glorie Oreb u kuriranju Jadre Ryle.

Izložba predstavlja novi ciklus radova Glorie Oreb Kraj vode, koji obuhvaća crteže grafitom i tušem, grafike otisnute na bombaž platnu i video uradak Crna knjiga, u trajanju od 2′ 40“. Apstrahirani radovi referiraju se na prirodno okružje rijeke Jadro, uz posebni naglasak na element vode, te reflektiraju bogatu prirodnu baštinu uz rijeku Jadro čije je očuvanje glavni cilj rada izletišta. U crtežima, grafikama i videu Glorie Oreb, prikazani su ciklusi vode koji nas sve povezuju. Iz vode možemo učiti staze solidarnosti nas kao ljudi, ali i solidarnosti sa zemljom i njezinim resursima – od kojih je voda esencijalna. Od prelijevanja tuša u slobodno lebdeće površine, vrtloge i spirale, do kontroliranih crtanih formi i printa, radovi ciklusa Kraj vode zanemaruju granice, odbijaju čvrstoću i promišljaju fluidnost nevidljivih sila prirodnih duhova, koji nadilaze hijerarhije ljudskih i neljudskih svjetova, te se vraćaju vodenim izvorima.

(iz predgovora izložbe, Jadra Ryle)

Radovi na papiru i video instalacija bit će postavljeni u posjetiteljskom centru Jadro izletišta, a radovi na platnu bit će postavljeni u vanjskom prostoru među stablima i uz samu rijeku Jadro.

Otvaranje izložbe biti će 12.11. u 12 sati na Jadro izletište-parku, a izložba će ostati otvorena do 10.12.2023. te će biti popraćena tjednim radionicama za djecu i odrasle.

Vidimo se!