Jadro izletište

Jadro izletište

Nekada malo obiteljsko izletište blizu izvora rijeke Jadro dobilo je nove edukativne i zabavne sadržaje. Dijelom smješten na posebnom ihtiološkom rezervatu, ovaj prostor sada je pogodan za podučavanje i učenje, istraživanje, ali i rekreaciju i opuštanje posjetitelja.

Uvedeni su brojni poučni sadržaji kojima se predstavlja prirodna i povijesna baština ovoga područja s posebnim naglaskom na proučavanju mekousne pastrve. Cijeli prostor povezan je pješačkim stazama, oplemenjen sadnjom autohtonih biljaka, a ugodan i nadasve uredan boravak omogućuje i postojanje klupa, koševa, stalaka za odlaganje bicikala i druge komunalne opreme.
Preuređen je bunker iz Drugoga svjetskog rata u interpretacijski centar mekousne pastrve, uređeno je dječje igralište, boćalište, centar za posjetitelje u kojem je multimedijalna dvorana te podrum s mrijestilištem mekousne pastrve. Centar za posjetitelje povezan je središnjom terasom s ugostiteljskim objektom, a osigurani su i parkiralište za automobile, bicikle i romobile.